"Trubbelbokningen"
Buskisteater spelades som vanligt på Fårönatta-23 
Medverkande var Kent Klintberg & Lis Hellström. Musiker: Teymor Zarré.
Bilden är tagen av Gotlands tidningars fotograf på en fullsatt föreställning på
Lansagalleri.
Föreställningen skildrar Herr Bagge som tror sig vara Oscar II pga av sin långa vistelse på medeltidsveckan i Visby. Tack vare blåkråkan och körkkmacken finner han vägen tillbaka till sitt gamla liv i det 200-åriga gamla huset på Lansa!
 

-Beställ en teatershow till "Temadan"!? eller Födelsedan!?, Festen!?, "Kick-off" Skolan?!.....

Scener från "Sommaren m. 3S" Visby -90 Scener från "Sommaren m. 3S" Visby -90

Dagens Nyheter skrev 1982 om Lis föreställning "Bröd efter Behag" -"Detta är en teater i A.Artauds o. Dario Fos anda med James Joyes ordrikedom."

"Bröd efter Behag"

En komisk tragedi för kyrkorummet om Narrens födelse.
"Lis kreerar flera roller i pjäsen - än är hon den kuvade men uppfinningsrike clownen Fiasko, än den demoniske teaterdirektören Il Diretore, än vaktmästaren Pjuti och alla slåss de ytterst om jordens resurser. Så till slut föds Narren. Ur skärselden föds sanningen: Narren har lagt av alla roller, är fri från konventioner och han kan offra sitt huvud på att säga sanningen. Åskådarna är medaktörer. Lis H. är lyhörd för publikens reaktioner och kommunicerar handfast med oss på bänkarna utan att det blir påfluget. Hon låter sig avbrytas och väver in en oförutsedd incident i skeendet. Vi får ta del av frågor och kanske skakas om en smula, men svaren lämnas av publiken själv att finna."

Kyrkans Tidning 1994

Publik
: familje-vuxenpublik
Tid: 30 - 1 tim.
Spelyta: kyrkans hela spelrum
Pris: 5000 kr.


"Tid å perspektiv"
En staffli-akrobatisk föreställning om den lilla konstnären i det stora samhället (en hyllning till min far; Skulptören Olof Hellström, med avstamp i hans studietid i Paris)
Om konstnären med stort K, som redan vi ett års ålder planerar sin första triptyk: "Hommage à La Mama. Omdevetet kommer han att fungera som idégivare åt andra konstnärer när han ex. paketerar Triumfpågen, för att sända hem till mor. Eller äter english breakfeast med Brancusi och Bacon. Han blir också ofrivilligt konstförmedlare och förnyare av statsbilden när han delar ateljé med Bengt Lindström och, sig själv ovetandes, sprider Lindströms färg runt i Paris med färg från sina skosulor.
Publik: Vernissagepublik, familjet etc.
Tid: 15-45 min.
Spelplats: Gallerier el. andra utställningshallar
Innehållet kan "skräddarsys" och anpassas till den konstnär eller konst som för tillfället visas på spelplatsen.
Pris: 5000kr
Obs: Gävle kontshall har beställt denna 2 ggr i olika sammanhang.

"Sommaren med 3S" eller "Medel-måttans- tid"
En föreställning om Gotlands historia och turismens starkt eroderande kraft.
"Skickligt, skickligt, hon är förtjusande om man så får säga. det är i samtalen hon är praktfull. Ledigt håller hon igång fyra personer samtidigt, antingen de köar för biljett till Kreta, går en guidad tur i Visby eller kärringaktigt grälar om lämpliga kläder till Medeltidsveckan. Det är plastiken som är hennes styrka och med kroppen kan hon framföra vad som helst utan att övertoner stör, uttrycken är välavvägda, sanslösa och pricksäkra. Hon kör vanvett i strama tyglar, antingen hon naglar fast den vilsna turisten under parasollet eller låter en rad filmare slåss om rätten att exploatera en rauk för sina ambitioner."
Gotlands Allehanda 1994

Publik:
Vuxna, familjer.
Tid: 15min/sketch.
Hela föreställn. 1tim. 15 min.
Pris per sketch: 4
000kr Hela föreställningen: 8000kr

Se den intensiva undersökande journalisten

"In Natura"
i hennes nya soffprogram
"IL CONTAINERS"
Ett program där allt kan hända- och där allt avslöjas!
ur kvällens sändning:
: Greenpeace-sponsrad sjöjungfru påtvingas bröllop med miljökonsult.
: Avslöjande reportage om KGB och MKB.
: Skjutjärnsjournalist hotar harkollegor som hoppar ur marginalerna
: Folkhemspanarna tar pulsen på Jante.
Dessutom: Roulettävlingen om jordens resurser där publiken själv deltar och får sitt miljöengagemang testat.
Denna föreställning var ursprungligen ett beställningsarbete för Svenska Naturskyddsföreningen.

Publik: Vuxen
Tid. 45-1,15 tim
Spelyta: 4x4m.  Helst en teatersalong.
Pris: 8000kr


"Kul i Hjul"
Barnpjäs om Clownen som åker jorden runt utan biljett och upplever mer än vad resebolaget "Kul i Hjul" kan erbjuda. Clownen träffar Gunnar Giraff, Elefanten Hybris och Benjamin Syrsa och förvandlas ofrivilligt till en bildrulle och hamnar rakt ner i Fina Sällskapets tårta. En föreställning om rätt och fel, med mera och bygger mycket på en dialog med barnen.
Publik: Barn från 1år och uppåt.
Tid: ca: 30 min.
spelyta 4x4 m. Daghem och skolor.

Pris: 4000kr


"JANTE & Kärleken"
"Om en kvinnas tragikomiska resa genom nuet och historien, fastkedjad vid sitt hushåll och förtvivlat otillfredställd!"
-Männens krig är för tillfället avslutade. Den amerikanske fredskonferans-delegat brusar upp mitt i Stockholm och drar proppen ur Vattenfestivalen. Karl XII, Hitler och Napoleon sitter inlåsta i ett kallt, ryskt rum och skriker efter mamma. Livingstone möter EU och Kvinnan är otillfredställd. Hennes man predikar bara väderstreck och konjunkturer. Han når sin tillfredställelse genom att intala sig vara "rätt man på rätt plats i rätt tid". Själv har hon inget hopp om att få uppleva detta. Hon söker hjälp hos Läkaren. Men läkaren vägrar förstå hennes kärlekstörst. För honom är inte kvinnoproblem något angeläget forskningsområde.


"Hennes kritiska vinklingar är inte genomgående avslutade: hon vrider upp verklighetens inre för oss och överlåter sedan åt oss själva att bearbeta det hon låtit oss se. Skrattet finns hela tiden hos åskådaren men denna får hela tiden vara beredd på att det stockar därför att denne plötsligt känner sig träffad, avslöjad i något avseende. det gör att man hela tiden ser människan bakom maskeringen: hon som till åskådaren vill förmedla sina intryck av världen, sina kommentarer, sina blixtbelysningar av männskliga beteenden. det gör biverkningarna av hennes agerande kraftfullare och överygande på ett sätt som låter allvaret springa fram med kraft ur överraskningarna och de komiska infallen."
FaluKuriren 1984

Publiken: Vuxna, till "kvinnotemadagar".

Tid: 1,15
Spelyta: 5x5 m höjd 3 m. Stor scenografi


"Skaffarettliv!"
Historien om den lilla människans svårigheter i det stora samhället att skaffa sig ett eget liv.- Hur eget kan hon fråga sig? - Varför just "eget" och inte "allas"? Varför blir det så svårt att komma loss ur det gamla livet? Vad är det som säger att hon skall gilla det nya livet i den nya lägenheten, där någon under klagar på ens steg där man går!?Figuren som Lizzlazy spelar heter ”Loser”. Loser skall skaffa sig ett liv. 
Efter att Loser ha vaknat upp på en tågräls, nystas hennes liv upp. Det visar sig att hon har råkat ge bort sin kille till sin rival på sin egen fest. Dit festfolket återvänder dagen efter för att hämta kvarglömda saker. 
Hon är plötsligt utan jobb på grund av att hennes bil gått sönder och någon har startat ett bakluckeloppis i den. Efter ett flertal kneg som radas upp och vad dessa ger henne för förutsättningar i livet, hamnar Loser i andra åtgärder av diverse sort. 
Allt försegår på en 1 ½ m. lång räls med en dörr på, vilket blir ett smidigt sätt att byta scener och personer på, på livets alla vägar .
I himlen gestaltar Lizzlazy både Gud och djävulen. De har motstridiga uppfattningar om vad Loser skulle ha tagit för vägval i sitt liv. 
 Hennes roller är allt mellan "Han"-"Hon"-"Chefen" "Terapeuften"-"Gud"-"Narren".
Barritongitarrmusik av Øivind Glosli.

Nils Eklunds recension från föreställningen på Den lilla teatern i Uppsala ht.-15 :-
-"Ja, jag rekommenderar verkligen föreställningen. Titeln, de snärtigt uppkäftiga orden som ibland bemöter en ansvarstagande vuxen får här en extra kraft. Fyndiga motrepliker, om att ”det försöker jag men…” - fastnar i halsen. 
Orden att ”skaffa sig ett liv” blir i framställningen existentiella, både gripande filosofiska och brutalt praktiska. Scen och salong går både genom framträdande och budskap samman när vi får följa Loser. Det blir så påtagligt nära från det att hon vaknar på ett järnvägsspår vidare genom ett liv som alls inte går på räls. 
Efter en stund kom jag att tänka på några ord från Bob Dylans Positively 4th Street: ”Yes, I wish that for just one time, You could stand inside my shoes.” Fötterna slirar och greppet blir sämre och perspektiven skrämmande andras. Det nutida samhälle vi skaffas har inte bara lågt i tak utan långt till golv, inte så roligt för den som får leva det– och det blir ack så tydligt i pjäsen. 
Skaffare en biljett!"

Publik: Ungdom & Vuxna (Terapisammanhang)
Tid: 1,15 tim.
Spelyta: 4x4 höjd: 3 m. Ex:  Skolor Scenografi en dörr på räls.
Pris: 5000kr


"Kajorna"
Handlar om den fattiga Kicki och alla hennes försök till uppbrott från hemorten och studentstaden Uppsala. Emot sig har hon proffessor Hedenius och hela stats-adminstrationen som lurar hennes bästa vän Rosita att gå med i ett expriment. Spelstilen är en blandning utav Commedia dell ´arte, allegori, tragedi och clowneri. Personerna är skildrade i drag utav djur-karikatyrer. Scenografin ett absurt andvändande utav Uppsalas yttre statsmiljö: Carolina Redoviva är en micro, Slottet ett bord och Domkyrkotornet faller p.g.a. att osten exploderar i kliffhangern.
Publik: Vuxna och universitetstud.
Tid: 1,15 tim
Spelyta: 4x4 m. höjd: 2,5m
Pris: 5000kr.


"Ellen - den svenska modellen"
En pjäs som har en kort story om en tjej som försöker överleva som modell. Hon misslyckas för hon blir såld för billigt och går därmed emot en ond bråd död. En parafras på den "svenska modellen" som vi en gång hade i Sverige som en lösning på landets numera stora samordningsproblem.
Tid: 30 min.
Publik: Statskunskapsstudenter.
scen: 3x3m
pris: 4000kr.

Från "Skaffare ett liv" aug.-18 Kultur vid Ekoln/Uppsala foto: H. Ollaiver
Från "Skaffare ett liv" aug.-18 Kultur vid Ekoln/Uppsala foto: H. Ollaiver

Sommaren 2018 har denna konstelation ( Maria Blom, Lis och Marie-Louise Sahlberg premiär med " Tjock, ful och Fattig" i sina karaktärer: "Bugatti, Fiasko och Melody på Jakobs veranda vid Broa Kiosken på Fårö. De förväntas nu mer av dem som komma skall..........

Miljöteatern "Bagman&Spendor" hade nu äntligen premiär i Uppsala den 14 januari 2022 på Den lilla Teatern.
Pjäsen beskriver ett öde som drabbar Bagman som föds på en sophög som har bildas av att Stockholm fallit ihop pga av översvämningar. Han letar efter sin far: Spendor men får aldrig träffa honom, eftersom han hinner smita från denna miljökatastrof, som han är skuld till! Spendor slipper därmed även att bli utfrågad av In Natura i hennes Tv-Program Il Cointainers. Hjälp med fler kvoter som räcker långt ut i rymden, får Spendor av Miljökonsulenterna Ebba & Flod. Alla planer gick om intet då aldrig Kommisarrie Migrän och Agenterna 1 & 2
(Agenda21) hann fram till Bagman på 30 år, för att försäkra sig om att det skulle få bli Bagman, som skulle rädda världen!!
 
Speltid: ca: 1 tim
( man kan även beställa enskilda sketcher)
Musik : Benny Wallin
Pris: 7000 kr för hela föreställningen. Inklusive tekniker och exlusive resa.
Enskilda sketcher: ca 4000 kr ej inklusive tekniker. 
  

Nu repeteras den riktiga versionen av
"BAGMAN &  SPENDOR"
skådespelarna: Lars-Henry
Larson; Erik Lindgren; Sophie Sahlberg-John och Lis Hellström

På pianot Martin Suparno Ekström med melodier av bl.a. han själv och Elisabet Hermodsson.
Premiär på teater Blanca: Österplan 1 i Uppsala i vår!!

    Scenografin:           "en dörr på räls" från "Skaffarettliv"

Från Olympiateatern Sthlm 2013 Från Olympiateatern Sthlm 2013
Beställ scenografi av Scenografen Lis!

Hon skapar effektiva scenografilösningar som bidrar till en bättre teater till Er Teaterföreställning!

Visby -85 foto: Gotlands Allehanda Visby -85 foto: Gotlands Allehanda
Sommaren 1994 drog jag igång många gig
på Roxy i Visby.
affich av Thomas Hallon Hallbert till "Sommaren m.3S" affich av Thomas Hallon Hallbert till "Sommaren m.3S"

För att få ihop material till sketcher brukar Lis varva spelandet med att hon tar  kneg såsom keramik-bildlärare, grillkock, städerska, "Hopptornsuppblåsare", hotellstäderska och andra underliga jobb.
Men vad hon framför allt
gillar att göra vid sidan
om, är att undervisa i
teater för alla åldrar.
Många fina
timmar har hon delat med ungdomar runt om i Sverige och Stockholmstad genom att hon i 8 år var springvikarie för
"Vår Teater"!
 

Från "Skaffare ett liv" aug.-18 Kultur vid Ekoln/Uppsala foto: H. Ollaiver

Från "Skaffare ett liv" aug.-18 Kultur vid Ekoln/Uppsala foto: H. Ollaiver

Från "SKAFFARETTLIV!" på Omnikvar-iatet i Uppsala vt.-15