Buskisscen och
          Hermodssons - Hellströms stiftelse

Efter att en veranda byggdes av min son Joel så skapades en teaterscen där och på Fårönatta 2020 skapades den till en BUSKISCEN. Nedan får vi se lite dokument om denna och dess manus som heter DUBBELBOKNINGEN . Den beskriver böndernas väl och ve omkring att hyra ut sina hem till turister och täckatingens problem och behov av att samarbeta som sig bör enligt tradition.

Och efter när mina föräldrars botgång är det meningen att jag skall starta en stiftelse för att föra vidare deras konst på olika sätt. 
Tanken är att deras konst skall antingen hyras ut eller säljas och att man i deras namn kan arrangera viktiga seminarium vars idéer de bar fram i sin konst. Detta kommer att ske både i huset på Fårö och i deras ateljeer och Galleri 67 i Uppsala. Drömmen finns här också att ladan bakom fars ateljé skulle kunna bli en konsthall så att man möjliggör att kunna ställa ut även andras konst!

Kurser & Seminarier

Flera människor skall sedan kunna delta i dessa teman som berörde deras konst och tankar. Såsom exempel i Ekologi, Bilddikt och offentlig konst. Kurser är tänkt att hållas i bildskapande i deras ateljéer. Vi återkommer.

Farfars far och Fars skulpturer

(Bild vänster) Farfars far var både fotograf och xylograf. denna skylt satt på hans ytterdörr på Tegnergatan 38 i Stockholm. (Bild höger) Nyligen letade Lis upp sin fars skulptur "KLUVEN" i Skärholmen från 1968. Tur nog stod den kvar, men saknade skylt. Något som genast skall åtgärdas. ( Bild till vänster under) På gamla dar kunde Olof äntligen få återse ljusstaken "Folkförsoningens träd" han gjode 1968 i Uppsala Domkyrka. ( Bilden längst ned) Hans skulptur "Form för kunskap" i staden Härnösand där han gick i folkskolan och där hans far jobbade som teckningslärare.  

Här ser vi Herr Lamm (spelas av Lis Hellström) som försöker få Herr Bagge (spelas av Jonne Leth) att lämna ifrån sin ag helt gratis, till täckatingen. Ty det är Herr Lamm som fått bidraget, så snålheten bedrar här visheten. 

Dubbelbokningen skrevs av Lis Hellström som sedan bad sina kollegor Marie-Louise Sahlberg och John-Erik Leth som då fick skräddarsydda roller som paret Herr & Fru Bagge . Under Fårönatta 2020 hann gruppen "Fourskallarna" spela föreställningen 5 ggr. Alt var coronaanpassat! ( Fourskallarna heter gruppen i tanke på att även Clownen Max Claesson skall spela Herr Lamm och Konstnären Lär Ut. Men pga förhinder spelades dessa roller av Lis. Så sommaren 2021 skall de vara full styrka)  

Dessa två par herr och fru Bagge och herr o fru Lamm är de som har trätat i många år pga att Lamms inte bor året runt på ön, men har ändock övertaget över de bofasta. Ty de har kontakterna med Gotlands nation som delar ut bidraget till täckatingens fest. Men någon fest är inte Herr Bagge intresserad av. Här har vi även Fröken Melanom som varje år hyr ett rum hos Herr och Frui Lamm och ställer till detta ännu mer, med sitt virrvarr att vill jämt vilja sola och stöta på konstnären Herr Lär Ut. 

Men hur som helst så faller sakerna ut i rätt ordning på grund av missförstånd omkring att man tror det blivit en DUBBELBOKNING. Så att paret Bagges torftiga kärleksliv får en kick framåt. Inför detta faktum så får allt ett utfall som att Herr Bagge släpper ifrån sig sin ag, emot att han då får ett större behov av fest. Konstnären Lär Ut äntligen får en fast förbindelse, och väljer härmed  Fröken Melanom. 

Välkommen sommaren 2021 att se DUBBELBOKNINGEN på LANSAGALLERI.
Coronaanpassat dvs långt avstånd mellan publik och scen och gott om sittplatser.

Här kan man se inslag från föreställningen på youtube:
https://youtu.be/d7C6FVMK1Tg