LANSAGALLERI ------KURSGÅRD

I huset på Lansa har många människor njutit i sommarens värme och konst skapats utav Lis mor Elisabet Hermodsson som där bl.a. skrev " Vad gör vi med sommaren kamrater?" och Lis far Olof Hellström har skapat ursprungsidéerna till många av hans stora verk bl.a. det stora vackra trädet i Missionskyrkan i Uppsala. Sommaren 2014 startades ett litet Galleri där. Under 4 sommrar har Lis haft målarkurser där och som började med att sångläraren Yvonne Westerlund- Dahl  baserad i Nynäshamn och Lis hade en kombinerad vis-och-målarkurs 2011. Dessa viskurser skall nu fortsätta sommaren 2015. Även en del två på filmen " Där Klockorna stannar", ( som går att se på youtube) är tänkt att göras i huset. 
Under sommarhalvåret går det även att hyra  huset för vanlig sommarvistelse.
Se filmen om min far: skulptören Olof Hellström som jag gjort:
http://youtu.be/HowycRNXGcw

 

Tack Ingrid,Ulla,Bibi,Nillan m.fl.: vänner till Gunilla som bidragit nu till att väggen ser så här fin ut. Till våren kommer Vuxenskolan att hjälpa till att få hit målarelever. Tänkte börja redan i April: 3-7 . och i Maj 13-18 och Juni 5-9. kl. 10-12, 14-16. Ta med duk och oljefärg! Resten finnes. Se vuxenskolans prospekt som kommer med posten till alla Gotlänningar. Man bör fixa med Logi själv!. / Vi spelade min mors visor på Hedbergs musikcafé i Visby i slutet av november. Så nu bär det av med turné över Gotland. Se nästa sida speciellt för dessa gig.

Ovan ser vi hur huset har fått en ny fasad okt. 2014 och mina elevers verk på sommarkursen 2011, därefter tolkas Elisabet Hermodssons visa " Sommargästens visa" den 31 okt. 2014 på Lansa av Öivind Glosli. Nedan: är Marie-Louise Sahlberg och Felicia Godman ur vår film " Där klockorna stannar", stående i hallen i Lansagalleri kursgård. Trappan upp leder till sovrummet på vinden. Den gamla dörren Felicia håller i hoppas jag i framtiden skall vara huvudingången. foto: Bie Erenurm.
Nedan: Vänner på besök som skall titta på inspelningen av "Där klockorna stannar"; sept. 2012.
"De smau under Jordi" back stage. Köket i lillstugan och mina duktiga keramikelever i Smedjan vars baksida vi ser sist. 
KURSER I TEATER, BILDKONST, FILM, VISOR, SKULPTUR OCH KERAMIK ÄR TÄNKT ATT HÅLLAS MER UTAV, DÅ HELA HUSET INKLUSIVE SMEDJAN ÄR FÄRDIG, VILKET BERÄKNAS TILL SOMMAREN 2015! LÄRARE KOMMER ATT BJUDAS IN, ÄVEN IFRÅN EX. TJECKIEN, DÄR JAG HAR PLUGGAT KONST./ Lis Hellström

 

                     Fårönatta på Lansa 2016

Det var en ära att få bjuda in Felicia Godman, som vi ser på bilden, spela sina och andras låtar
till Fårönatta på Lansa. Det kom mycket folk som till och med ville ha dacapo av hennes sång.
Fårönatta på Lansa är nu inne på den 3:e, nu hade till och med grannen Hambergs Loppis.
Sedan hade jag bjudit in Fåröförfattaren Ronnie Lundin för att han skulle läsa om LansaVille, som är en bifigur i flera av hans böcker. Han var tydligen en spelevink och storrimmare som levde på Lansagård på 1800-talet.
Sedan hade jag själv Galleri och så spelade jag min clownsketch "Härborerna"  och så sjöng jag min mors visor.
Där fanns flera intressenter utav mina och fars tavlor.